Blast Off – World Of Lies

Blast Off – World Of Lies
Susperia Records, 2014

Een tweede demo is soms een breekpunt voor een band. Wanneer ze hierna een derde demo uitbrengen, kan het publiek zich af gaan vragen of de band nog niet toe is aan een volledige cd. Wordt er echter te snel een volledige cd uitgebracht, dan is het vaak een haastklus en kan men zich afvragen of de betreffende band niet beter even had kunnen wachten. In het geval van Blast Off kan een volledige cd niet lang op zich laten wachten.

Blast Off presenteerde eerder haar kunnen op Devious Insane en nu, twee jaar later, op World Of Lies. Hierop staan vier prima thrashmetal songs waar het enthousiasme vanaf spat. Het geheel klinkt fris en overdonderend. Dit genre moet het natuurlijk niet hebben van vernieuwing of experimenteerdrift en daarom zit het verschil tussen een aardige en een geslaagde poging in kleine details.

In het geval van Blast Off wordt het op World of Lies gebracht in de vorm van vier spetterende songs die bol staan van de riffs die je naar het puntje van je stoel doen veren. Voeg daaraan een eerlijke, hese krijsstem die een politieke boodschap probeert over te brengen zonder daarbij te preken en kenners van het thrasmetal-genre weten genoeg: deze band houden we in de gaten. Als ze hierna nou maar snel met een goede debuut-cd weten te komen, kan thrash als muziekstroming nog wel even mee.

Tracklisting:
Blast Off - World Of Lies

  1. Magnicide
  2. Blackout
  3. Government Of Money
  4. Hunter Of Evil

Line-up:

  • Fonso Alonzo – Vocalen
  • Fran Góomez – Gitaar
  • Dani Zonka – Basgitaar
  • Iago Ramilo – Drums

Links: