Ancient Emblem – Throne With No God

Ancient Emblem – Throne With No God
Eigen Beheer, 2014

Nog een crossover combinatie van crust en blackmetal, deze keer uit Spanje, geheel anoniem. Deze heren zijn voorstanders van de vegan way of life, geen vlees in hun verteringsstelsel dus. Ze zijn ook gekant tegen seksisme, fascisme, religie, … punk en blackmetal dus. Een beetje een spreidstand, maar de anti-gevoelens zijn overlappend.

Ook muzikaal zijn er overlappingen, vooral dan in het gitaarwerk dat veeleer uitgesponnen en eenvoudige riffs laat horen dan dat er complex geragd wordt. Die relatieve eenvoud en het gebrek aan een stevige sound en impulsiviteit storen helaas wel, hoe compatibel de twee subgenres in deze ook zijn. De bandleden moeten hun uiterste best doen om alles gewoon gespeeld te krijgen, er schiet bijna geen energie over om echt furieus of agressief uit de hoek te komen. Ze spelen op de toppen van hun tenen en krijgen net geen kramp in de kuiten. Veel scheelt het echter niet.

Geen zelfoverschatting, maar de lat ligt dan ook niet erg hoog. Misschien houden ze het beter bij primitieve crust, want dit gaat maar net goed. Als je de combinatie van punk en extreme metal bewust opzoekt, neem dan toch maar die nieuwe Martyrdöd.

Tracklisting:

Ancient Emblem

  1. Crow Will Tell
  2. My Unique Law
  3. Stolen Symbols
  4. Old Tree
  5. Path
  6. Over My Equals
  7. Stone Circle
  8. Ancient Emblem

Links: