General Midnight – General Midnight

General Midnight – General Midnight

Suburban, 2014

Ik had er nog niet van gehoord, dit General Midnight. Maar op dierendag van dit jaar presenteerde de Nederlandse band hun debuut album. Titelloos zoals dat heet. Met een zwart/witte hoes. Kleurloos is de muziek van het gezelschap geenszins.

Zelf omschrijft de band hun muziek als muziek uit de omgeving van Seattle en woestijn van Zuid Californië en alles wat daar tussen zit. Dat komt aardig in de buurt, Europese invloeden zijn ver te zoeken. Denk aan Queens Of The Stone Age die gezellig buurt met Foo Fighters. Radar IV is daarvan het resultaat. Trippy en vuig tegelijk klinkt dan weer een nummer als Passport With A Moonstamp, authentieke simpele woestijnhitte komt je in Rats tegemoet en blazers kenmerken een nummer als Greater Low. Afsluiter Turn & Burn doet in het begin qua gitaargeluid en sfeer wel wat denken aan de rustigere kant van Zakk Wylde.

Het is van alles wat, maar geen ratjetoe. General Midnight heeft een meer dan behoorlijk en bovenal afwisselend alternatief rockalbum gebracht. Liefhebbers van bovengenoemde bands in het bijzonder en ook de (alternatieve) rockliefhebber in het algemeen moeten deze zeker eens aan een luisterbeurt onderwerpen. Er zit geheid iets van je gading bij.

Tracklisting:
general midnight

  1. Moon
  2. Cannon Fodder
  3. Rollin’ Back
  4. The Gods Demand
  5. Radar IV
  6. Greater Low
  7. Rats
  8. Nope (A Leader Insane)
  9. The Sinking Ship
  10. Passport With A Moonstamp
  11. Turn & Burn

Line-up:

  • Kneel – zang, bas
  • Nick – gitaar
  • Peer – drums

Links: