Mausoleum Gate – Mausoleum Gate

Mausoleum Gate – Mausoleum Gate

Cruz Del Sur, 2014

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Dacht ik in eerste instantie een obscuur opnieuw uitgebracht NWOBHM-plaatje te hebben gekregen dat al heel lang een vergeten kleinood is, gezocht door de diehard heavy metalliefhebber, bleek de vork toch wat anders in de steel te zitten. Want ondanks het feit dat dit zes nummers tellende plaatwerk klinkt alsof het is opgenomen in 1982 (met beperkte middelen), de riffs overduidelijk gejat zijn van Iron Maiden en Saxon; Mausoleum Gate is een band die nog geen tien jaar bestaat en afkomstig is uit Finland.

Dat er uit het land van de duizend meren grote metalacts komen hoef ik niemand meer te vertellen. Mausoleum Gate zal niet in het rijtje Nightwish, Children Of Bodom of Amorphis terecht komen. Als die drie bands de hoogste divisie vertegenwoordigen, dan speelt Mausoleum Gate in de zesde klasse onderafdeling van het Oost Groningse amateurvoetbal. Het is (muzikale) armoede troef. Als gezegd de riffs en leads zijn nimmer origineel, klinken iel en worden soms kracht bijgezet door toetsenpartijen uit een instrument dat te koop is bij de Action. Lost Beyond The Sun (prima plaats voor deze band) wordt gelardeerd met dit soort fratsen. Hetgeen in het afsluitende titelnummer nog eens dunnetje wordt overgedaan. En wanneer zo’n track ook nog eens een dikke acht minuten klokt raad je de mentale toestand waarin ik heb verkeerd.

Nee, zelfs de meest doorgewinterde poedelrocker met het spijkerjasje vol patches zal hier niet blij van worden. U kunt hier met een royale boog omheen lopen.

Tracklisting:
mg

  1. Magic Of The Gipsy Queen
  2. Demon Droid
  3. Lost Beyond The Sun
  4. Mercenaries Of Steel
  5. There Must Be Demons
  6. Mausoleum Gate

Line-up:

  • V.-P Varpula – zang
  • Count L.F. – gitaar
  • Kasperi Puranen – gitaar
  • Wicked Ischanius – bas
  • Oscar Razanez – drums

Links: