Sabbatory – Endless Asphyxiating Gloom

Sabbatory – Endless Asphyxiating Gloom
Unspeakable Axe Records, 2014

Kijk, zo moet het. Deze heren hebben precies begrepen hoe old school deathmetal moet klinken en, getuige het hoesontwerp, eruit moet zien. Ze pretenderen niet te veel te willen klinken als het Sabbat uit de bandnaam of het Nederlandse Asphyx maar gelukkig komt daar in de praktijk weinig van terecht. De productie is zoals we dat begin jaren ’90 gewend waren en velen willen, diep in hun hart, niet anders. Pro-tools? Daar hebben deze vier Amerikanen nog nooit van gehoord.

Muzikaal komen er aardig wat thrashinvloeden om de hoek kijken. Die passen evenwel mooi in het totaalplaatje want de riffs worden op een moordend tempo gebracht. Een lekkere diepe grunt die hier en daar wordt gedubbeld (Being, Thy Eternal Perplexor) doet de rest.

De speelduur van ruim een half uur is iets aan de magere kant. Er hadden nog best een of twee nummers aan toegevoegd kunnen worden. Van de andere kant draagt de speelduur wel bij aan het overdonderende effect.

Een uitstekend debuut van deze heren die eerder al live- en studio-ervaring opdeden in de locale scene en nu met Sabbatory menig oudgediende een stevige poep laten ruiken! Fans van oude deathmetal die een flinke scheut thrash erdoorheen kunnen waarderen, denk aan een kruising tussen Morgoth en Grave, gaan dit checken.

Tracklisting:
Sabbatory - Endless Asphyxiating Gloom

  1. Being, Thy Eternal Perplexor
  2. Corrosive Decay
  3. Endless Asphyxiating Gloom
  4. Hypnotic Regression
  5. Infantasy
  6. Orbiting Obscuron
  7. The End Of A Pessimistic Voyage

Line-up:

  • Kier Keating – Vocalen, gitaar
  • Marshal Fries – Gitaar
  • Nick Tober – Basgitaar
  • Dan Ryckman – Drums

Links: