Wo Fat – The Conjuring

Wo Fat – The Conjuring

Small Stone Recordings, 2014

Twee jaar geleden was ik erg enthousiast over The Black Code, het vorige album van deze Amerikanen van Wo Fat. Dit jaar proberen ze het wederom met album nummer zes alweer, The Conjuring. Nog steeds in dezelfde opstelling als waarin ze elf jaar geleden zijn gestart.

Ook dit keer veranderen de heren het recept niet. Dampende stonerrifs met een vleugje space- en bluesrock die keer op keer de basis vormen voor een startpunt om elk nummer uit te bouwen tot een korte of langere jamsessie. Dit gevoel wordt nog extra versterkt door de zanger die zelfs zijn teksten soms ter plaatse lijkt te verzinnen. Mij stoort deze vrije benadering geen moment en versterkt het gevoel dat er in de muziek gelegd wordt enorm. De basisstructuur blijft wel vaak terug komen waardoor de initiële song niet uit het oog verloren wordt, maar ik kan mij zo voorstellen dat het een struikelblok kan zijn. Als er dan ook nog afgesloten wordt met het ruim zeventien minuten klokende Dreamwalker is voor mij dan ook het feest compleet.

Wederom rockt dit album als een malle en is het een aanrader voor de stoneradepten die de basis zien in een band als Kuyss en houden van brandend zand met schraal bier. Wat mij betreft weer een schot in de roos!

Wo Fat The Conjuring
Tracklisting:

  1. The Conjuring
  2. Read The Omens
  3. Pale Rider From The Ice
  4. Beggar’s Bargain
  5. Dreamwalker

Line-up:

  • Kent Stump – Zang, Gitaar
  • Micheal Walter – Drum
  • Tim Wilson – Bas

Links: