Forgotten Tomb – Darkness in Stereo: Eine Symphonie des Todes – Live in Germany

Forgotten Tomb – Darkness in Stereo: Eine Symphonie des Todes – Live in Germany
Agonia Records, 2014

De Italianen van Forgotten Tomb timmeren al heel wat jaren aan de weg en hebben ook een aantal zeer memorabele albums uitgebracht. In de mix van gothic, doom en black doen ze toch al wat jaren wel in de bovenste regionen mee. Na zeven langspelers ontbrak er echter nog wel een live album en vandaar dat we daar nu op getrakteerd worden.

Ik heb de band wel eens live mogen aanschouwen en was er destijds niet zo van onder de indruk. De band was wat slordig en de songs kwamen niet goed over. Dus enigszins huiverig was ik wel voor ik het album opzette. Gelukkig valt dat ontzettend mee en brengt Forgotten Tomb de zeven nummers met overtuiging. Muzikaal is het in orde en ook de productie blijft verrassend overeind, wat nog wel eens anders kan uitpakken met dit soort registraties. Met uitzondering van de laatste studioplaat, omdat de registratie zelf uit 2012 is, krijgen we een redelijke dwarsdoorsnede van het werk van de band waar (uiteraard) Under Saturn Retrograde de meeste vertegenwoordiging kent.

Over het algemeen ben ik geen groot liefhebber van live registraties maar ik kan me voorstellen dat wanneer je erbij was het toch een leuk aandenken is. De band zelf is wel in vorm maar uiteindelijk prefereer ik toch de studioalbums.

Forgotten Live
Tracklisting:

  1. Springtime Depression
  2. Reject Existence
  3. Shutter
  4. Solitude Ways
  5. Todestrieb
  6. Spectres over Venice
  7. Disheartenment

Line-up:

  • Herr Morbid – Gitaar, Zang
  • A. – Gitaar
  • Asher – Drum
  • Algol – Bas

Links: