Robert Plant and theSensational Space Shifters – Lullaby And… The Ceaseless Roar

Robert Plant and the Sensational Space Shifters – Lullaby And… The Ceaseless Roar
East West, 2014

Folkachtige violen, trance-achtige sampels, authentieke Afrikaanse instrumenten en (achtergrond-)zang. Tel daar de dromerige stem van Robert Plant bij op en je komt ongeveer tot het geluid van Lullaby And… The Ceaseless Roar. Wat mij betreft is de enige reden dat dit album van Robert Plant iets te zoeken heeft op Zware Metalen, de naam Robert Plant. Muzikaal gezien komt het niet in de buurt van rock, laat staan metal.

Het tempo van de nummers geeft het idee dat Lullaby And… The Ceaseless Roar een rustig luisteralbum zou moeten zijn. Daar waar de stem van Robert Plant juist iets heel rustgevends kan hebben, maakt de muziek het geheel juist erg onrustig. Het doet enigzins denken aan het geluid dat Enigma laat horen op zijn albums. Alleen waar Enigma een rustige sfeer weet te creëren, slaan Robert Plant and the Sensational Space Shifters de plank flink mis. Het is de kunst bij dergelijke muziek om te weten wat je weg moet laten en dat is hier niet (of tenminste verkeerd) gebeurd.

Misschien is dit iets om te luisteren als je zo stoned als een garnaal bent en je zelf al relaxed bent. Het helpt mij in ieder geval niet om te kunnen ontspannen, iets wat wel de bedoeling lijkt te zijn. Ik blijf vol spanning wachten op een Led Zeppelin reunie!

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Little Maggie
  2. Rainbow
  3. Pocketful Of Golden
  4. Embrace Another Fall
  5. Turn It Up
  6. A Stolen Kiss
  7. Sombody There
  8. Poor Howard
  9. House Of Love
  10. Up on The Hollow Hill (Understandig Arthur)
  11. Arbaden (Maggies’s Babby

Line-up:

  • Robert Plant – Zang
  • Justin Adams – Gitaar
  • Liam “Skin” Tyson – Gitaar/Banjo
  • Billy Fuller – Bas
  • Dave Smith – Drums
  • John Baggott – Toetsen
  • Julden Camara – Fulani Vocalen, Kologo

Links: