Sacrocurse – Unholier Master

Sacrocurse – Unholier Master
Hell’s Headbangers (CD), Iron Bonehead (LP), 2014

Een metalrecept. Neem een flinke scheut Sepultura ten tijde van het minialbum Bestial Devestation en de debuutplaat Morbid Visions. Gooi daar een paar eetlepels Altars of Madness van Morbid Angel bij, en voeg de snelheid die op een gemiddeld werk van Marduk wordt bereikt bij. Even in de mixer en het resultaat noemen we Sacrocurse. Dat klinkt Frans maar is Mexicaans. Unholier Master is het debuut van dit tweekoppige gezelschap dat graag het kwade verheerlijkt.

Het credo op Unholier Master is rammen tot je een ons weegt. De intro duurt veertien seconden, daarna is het oogkleppen op en gas op de plank. Dit is een half uur lang blackened death metal in de puurste vorm. Tijdens de tien nummers wordt er hier en daar weleens snelheid teruggenomen en is er even tijd voor wat afwisseling in zang of drums, maar dat duurt nooit lang. Voordat de luisteraar naar adem heeft kunnen happen zitten de heren LZ (drums) en ZK (de rest) alweer in de hoogste versnelling. ZK gooit er af en toe nog een gitaarsolo uit maar dat mag verder geen naam hebben.

De Zuid-Amerikaanse achtergrond van Sacrocurse is duidelijk hoorbaar. Het geheel klinkt allemaal net iets minder gepolijst dan wat hun Noord-Amerikaanse of Europese collega’s neer zouden zetten. Alsof dertig jaar ontwikkeling aan Mexico voorbij is gegaan en Sacrocurse nog steeds in de kelder staat waar Sepultura halverwege de jaren ’80 Morbid Visons inspeelde. Heel erg is dat niet want het draagt juist bij aan het kwade sfeertje van de muziek, dat is nu eenmaal niet voor mietjes. Sacrocurse gaat de wereld niet veroveren maar iedereen die houdt van old school razendsnelle blackened deathmetal moet hier prima mee uit de voeten kunnen.

Tracklisting:
Sacrocurse - Unholier Master

  1. Sepulchral Desolation
  2. All Existence Perishes
  3. Command Demonic Prayers
  4. Rites of Perverted Idolatry
  5. Oath for Eternal Damnation
  6. C.O.N.V.U.L.S.E.
  7. Unholier Master
  8. Ripping Death Solution
  9. Suplhur Blessing
  10. End of Mankind Universe

Line-up:

  • ZK – Vocalen, Gitaar, Bas
  • LZ – Drums

Links: