Jaded Heart – Fight The System

Jaded Heart – Fight The System

Fastball, 2014

In hoeverre kun je als Duitse/Zweedse band nog origineel zijn in het melodieuze hardrock-gebeuren? De vraag stellen is hem alhaast beantwoorden. Fight The System is het twaalde album van de in het begin van de jaren ’90 opgerichte band. Verwacht geen schokkende nieuwigheden. Wel een degelijke hardrock plaat met lekker gitaarwerk en krachtige vocalen.

Muzikaal mag je band plaatsen in het wat hardere segment van de melo hardrock. Denk aan Fair Warning met spierballen, of een van het metalen jasje ontdane Masterplan. En dan alles wat er tussen zit. Over die laatste band gesproken: op Control zingt Rick Altzi een stukje mee. Een aardige toevoeging, maar Jaded Heart bewijst op Fight The System het ook prima op eigen kracht te kunnen. Prima nummers, die onderling meer dan genoeg afwisseling vertonen. Het gitaarwerk, zowel de riffs als de fraaie solo’s, is prominent in de mix gezet, de toetsen zijn slechts ter ondersteuning.

Elf nummers lang wordt de liefhebber van hardrock en AOR bediend. Als gezegd, geen nieuwigheden. De kwaliteit vergoedt veel. Sterke, degelijke productie. Nieuwe zieltjes zal de band niet gaan winnen met Fight The System, maar dat geeft niet. Na sterke albums van Unisonic, maar ook Amerikaanse oldtimers als Night Ranger voegt Jaded Heart in 2014 weer een prima nieuwe loot aan een oude stam.

Tracklisting:
jaded heart

  1. Pschizophrenic
  2. Control
  3. Not In A Million Years
  4. I Lost My Faith
  5. Nightmare’s Over
  6. Never Free
  7. Till Death Do Us Part
  8. Terror In Me
  9. Haunted
  10. Crying
  11. In The Shadows

Line-up:

  • Johan Fahlberg – zang
  • Peter Östros – gitaar
  • Masahiro Eto – gitaar
  • Michael Müller- bas
  • Bodo Stricker – drums

Links: