Sunn O))) – LA reh 012

Sunn O))) – LA Reh 012
Southern Lord, 2014

De muziek, als de klanken die Sunn O))) voortbrengt al onder die noemer geschaard kunnen worden, van Sunn O))) is zeer zeker iets waarvan je moet houden. Voor veel mensen zijn de zware gitaarklanken, ogenschijnlijk zonder enige melodie, te ontoegankelijk, hoewel de band in de loop der tijd ook een schare van trouwe fans heeft opgebouwd.

Ook deze demo biedt op het eerste gehoor weinig muzikaals. Maar dan, als je vaker luistert, begin je het te horen. Binnen de door effecten bijna onherkenbare gitaaruithalen beginnen patronen herkenbaar te worden, een structuur wordt zichtbaar. Aan diegenen die deze tak van muziek niets vinden, is het erg moeilijk uit te leggen, maar er zit een zekere schoonheid in de waanzin die Sunn O))) heet.

Fans van de band hebben de twee nummers op deze demo natuurlijk allang gehoord. Voor diegenen die nog niet met de zware drone van deze band bekend zijn, maar nu wel nieuwsgierig zijn is een waarschuwing op zijn plaats: Neem de tijd, want het gaat even duren voor je dit kunt waarderen. Maar als de puzzelstukjes eenmaal op zijn plaats gevallen zijn, is dit zeker de moeite waard.

Sunn O))) - LA Reh 012

Tracklisting:

  1. Last One / Valentine’s Day
  2. Invisible / Sleeper

Line-up:

  • Greg Anderson – Bas, Gitaar
  • Stephen O’Malley – Bas, Gitaar

Links: