The Lurking Corpses – Workin’ For The Devil

The Lurking Corpses – Workin’ For The Devil
Hell’s Headbangers, 2014

Even lijkt het erop alsof The Lurking Corpses maar liefst drie zangers heeft uitgenodigd om Workin’ For The Devil in te zingen. Op de eerste paar nummers klinkt het alsof King Diamond en Billy Idol voorbij komen. Halverwege het album duikt er plots een zanger op die op het eerste gehoor uit een Noors blackmetal bos gewandeld lijkt te komen. Nadere bestudering van de band leert echter dat we hier te maken hebben met slechts één zanger die zijn stem op meerdere manieren weet in te zetten: Lord Vladimir Von Ghoul. Samen met The Nameless Horror op bas, drummer Friar Frightengale en de gitaristen Saint Legions the Six en Cousin Eerie maakt hij de metalvariant van horrorpunk: horrormetal.

Horror moeten we hier wel met een flinke korrel zout nemen. The Lurking Corpses is net zo eng als The Addams Family. Of de monsters waar Scooby Doo tegen vecht. Voor de hand liggende achtergrondgeluiden als regen en gelach moeten samen met enge stemmetjes voor een spookachtig sfeertje zorgen. Of dat lukt ligt vooral aan de instelling van de luisteraar. Beredeneer je vooraf dat het spookhuis op de kermis niet eng is, dan schik je ook niet als je er in je wagentje doorheen rijdt. Zet je je verstand op nul en laat je je verrassen, dan kan het best schrikken zijn. Zo is het ook met Workin’ For The Devil: het werkt alleen als je het wilt.

Muzikaal heeft The Lurking Corpses niet veel om het lijf: de vijf gemaskerden beheersen hun instrumenten. Punt. Lord Vladimir Von Ghoul kan niet lang genoeg boeien. De metal die wordt gemaakt heeft een duidelijke punkachtergrond, wat ondermeer blijkt uit de lengte van de nummers. Het coveren van Tormentor van Slayer ligt meer voor de hand dan op het eerste gezicht lijkt. “Running form shadows, blinded by fear. The horror of nightfall is ever so near. I slowly surround you as terror sets in. Are you afraid of the night?” schreef Jeff Hanneman in 1983. Hanneman ontwikkelde zich daarna behoorlijk als songwriter, The Lurking Corpses is in die tijd blijven hangen.

Tracklisting:
The Lurking Corpses - Workin' For The Devil 200x200

  1. Workin’ for the Devil
  2. The Gate
  3. The Leech and the Worm
  4. Tonight
  5. Blind Dead Arise
  6. She’s Alone Again
  7. Dead Fuck
  8. Lady Frankenstein
  9. You’re Dead
  10. Love Fades Away
  11. No One Will
  12. In Hell (I Wait for You)
  13. Christina is Dead
  14. The Legend of the Swamp Hag
  15. Tormentor (Slayer cover)

Line-up:

  • Lord Vladimir Von Ghoul – Vocalen
  • Saint Legions the Six – Gitaar
  • Cousin Eerie – Gitaar
  • The Nameless Horror – Bas
  • Friar Frightengale – Drums

Links: