Buckcherry – Fuck

Buckcherry – Fuck
F-Bomb Records, 2014

Wat de fuck moet ik nou zeggen over deze EP van Buckcherry? Zes nummers met allemaal het woord ‘fuck’ in de titel.

Opener Sombody Fucked With Me laat in ieder geval duidelijk horen waar Buckcherry om bekend staat: stampende drums, scheurende gitaren en een schreeuwerige zang. Fuck It is een uitstekende mash-up van Thunderstruck van AC-DC en I Love It van Icona Pop. De riff van Thunderstruck komt erg goed tot zijn recht in dit nummer. Dit is een perfect voorbeeld hoe je een nummer covert en er je geheel eigen geluid aan kunt geven. Het kenmerkende refrein van het origineel blijft herkenbaar en de toegevoegde gitaren voegen ook daadwerkelijk iets toe. The Motherfucker gaat door in de stijl van de eerdere nummers (lekkere up-tempo rock ‘n’ roll).

De tweede helft van Fuck wordt gebuikt om te laten horen dat de band meer kan dan alleen vol gas en knallen maar. I Don’t Give a Fuck laat een wat meer funky geluid horen, dat we kennen van bands als Extreme en Mr. Big. It’s A Fucking Disaster begint heel melodieus en klinkt bijna als een nummer van Dream Theater. Melodie en pure agressie wisselen elkaar af in dit nummer. Dit is qua geluid het meest volwassen nummer op deze EP. Als afsluiter hebben we nog Fist Fuck waar alle melodieën weggegooid lijken en de band een portie punk laat horen.

Al met al is Fuck meer dan een gimmick geworden. Buckcherry laat horen van meerdere markten thuis te zijn en goede sleazerock te maken.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Somebody Fucked With Me
  2. Say Fuck It
  3. The Motherfucker
  4. I Don’t Give A Fuck
  5. It´s A Fucking Disaster
  6. Fist Fuck

Line-up:

  • Josh Todd – Zang
  • Keith Nelson – Gitaar
  • Stevie D – Gitaar
  • Kelly LeMieux – Bas
  • Xavier Muriel – Drums

Links: