Nuclear Perversion – Desolation Rituals

Nuclear Perversion – Desolation Rituals
Iron Bonehead Productions, 2014

Veel ervaring met bands die hun spul op cassette uitbrengen heb ik niet, maar Nuclear Perversion brengt daar met Desolation Rituals verandering in. Beperkt tot driehonderd kopieën en ons weliswaar digitaal bezorgd, maar toch vreselijk underground.

Bands die zichzelf Nuclear Perversion noemen spelen in de regel ofwel thrash (Nuclear) ofwel iets in de richting van de black-/deathmetal (Perversion), bij dit duo is het optie nummer twee. Vreselijk underground, dat wordt al duidelijk tijdens de ellendig lange intro die overgaat van stampende laarzen naar overbodige noise om dan na vier minuten eindelijk uit te monden in een huis-, tuin- en keukenriffje. Van muzikanten die luisteren naar de namen Nocturnal Werewolf of Blasphemous Devastation and Nuclear Goatvomit en Malignant Invoker of Kosmik Apocalypse verwacht ik niet meteen hoogstaande muziek en de eerste indruk wordt ook bevestigd.

De riffs zijn rauw en eenvoudig en de vocalen zijn lekker smerig. Op zich dus eigenlijk best oké, alleen heeft het ongeveer de diepgang van een kinderbadje in het gemeentelijk zwembad. De productie is gelukkig niet totaal ondermaats, maar primitief zoals het hoort. Alles peis en vree, maar dan vindt Nuclear Perversion dat men een tweede, roepende zanger aan bod te laten komen, waarvan de meerwaarde niet meteen duidelijk wordt. Al met al een middelmatig debuut van een band die zichzelf hopelijk niet te serieus neemt.

Tracklisting:
Nuclear Perversion - Desolation Rituals

  1. Intro
  2. Satan’s Wrath
  3. Misanthropic Annihilation
  4. Crushing the Symbols of the Ho
  5. Weapons of Mass Perversion
  6. Fistfuckchrist
  7. Sodomic Nuclear Sunrise
  8. Outro

Line-up:

  • Nocturnal Werewolf of Blasphemous Devastation and Nuclear Goatvomits – bas, vocalen
  • Malignant Invoker of Kosmik Apocalypse – gitaar, drums

Links: