Hell’s Chopper – First Ride

Hell’s Chopper – First Ride
Eigen beheer, 2014

Zelfkennis. De vijf heren uit Italië hebben het. Ze beschrijven in hun bio invloeden van Metallica, Thin Lizzy en Judas Priest en reppen over de voor hen belangrijkste zaken in het leven: motors, halfnaakte dansers, alcohol, nachtenlang feesten en rock’n’roll. Zowel muzikaal als thematisch slaan ze hiermee de spijker op zijn kop.

Hell’s Chopper vertoefde zes maanden in een studio om de twaalf nummers van haar debuutplaat op te nemen. Wat dat oplevert? Een aantal stevige, zweterige rocksongs die voldoen aan het standaardplaatje. Zanger De Leonardis heeft een goede, krachtige stem en brengt de teksten met veel overgave en voldoende melodie. Minpunt is dat duidelijk te horen is waar hij geboren is. Dat kan een rollende R niet verhullen.

De achtergrondzang in de coupletten van Night Of The Storm II wordt op een boyband-achtige manier gebracht. Jammer, want dit is verder een prima nummer. Een van de betere zelfs. De riffs zijn aardig en liggen goed in het gehoor. De solo’s komen wat zouteloos over. Uitzondering hierop zijn de momenten waarop het wah-pedaal op een Kirk Hammett manier wordt ingetrapt.

Wanneer het Hell’s Chopper lukt aan bovenstaande verbeterpunten te werken en meer catchy nummers in het straatje van Night Of The Storm II te maken, dan kunnen ze in de Italiaanse heavy metal scene uitgroeien tot een naam om rekening mee te houden. Er lopen daar wel mindere bands rond.

Tracklisting:
Hell's Chopper - First Ride

  1. Mental Blindness
  2. Red Blood River
  3. Rock Out (Fool)
  4. A Chopper From Hell
  5. Burn The Witches
  6. Night Of The Storm II
  7. Kingdome’s Free
  8. A-Train
  9. Struggle For Breathe
  10. In Your Face
  11. Feel The Fire
  12. Ride On You!

Line-up:

  • Paolo De Leonardis – Vocalen
  • Luca Scalese – Gitaar, vocalen
  • Andrea Rusconi – Gitaar
  • Jacopo Longhi – Basgitaar
  • Patrick “Animal” Pavesi – Drums, vocalen

Links: