Mr. Big – The Stories We Could Tell

Mr. Big – The Stories We Could Tell

Frontiers, 2014

Wanneer je zoals ik zo halverwege de dertig jaar bent dan ken je Mr. Big vooral van de knuffelrock cd’s. To Be With You en Just Take My Heart. De band, vernoemd naar het nummer van Bad Company kwam eind jaren ’80 bijeen als zogenaamde ‘supergroep’. Feitelijk waren het gewoon een aantal ervaren sessiemuzikanten aangevuld met een zeer getalenteerde gitarist (Paul Gilbert). Nadat het muzikale tij in de loop van de jaren ’90 was gekeerd had de band enkel nog wat succes in Japan en stopte er tot een aantal jaar geleden zelfs helemaal mee. Dit album is alweer het tweede album na de zelfopgelegde hiatus.

Verwacht geen grote veranderingen van Mr. Big. The Stories We Could Tell is zoals je mag verwachten. Prima nummers, de herkenbare zang van Eric Martin en de Beatles-adoratie van Gilbert die zich, in tegenstelling tot zijn shred partijen elders (Racer X), voornamelijk focust op herkenbare songstructuren die nog eens extra worden aangezet door de mooie samenzang. Liefhebbers van de eerste drie platen zullen tevreden zijn. Het ligt in lijn met datgene dat zij gewend zijn van de heren.

Persoonlijk vind ik het jammer dat, ondanks de overdaad aan muzikaliteit binnen de band, ik toch steeds de indruk heb dat Mr. Big met de handrem erop speelt. Nergens giert de band even lekker over het randje. Dat en het feit dat ik gewoon een tweede gitarist, met name in de solo’s, mis, leiden ertoe dat de albumtitel voor mij een (onbedoelde) lading krijgt. Ofwel: hier had (nog) meer ingezeten.

Tracklisting:
mr. big

  1. Gotta Love The Ride
  2. I Forget To Breathe
  3. Fragile
  4. Satisfied
  5. The Man Who Has Everything
  6. The Monster In Me
  7. What If We Were New?
  8. East/West
  9. The Light Of Day
  10. Just Let Your Heart Decide
  11. It’s Always About That Girl
  12. Cinderella Smile
  13. The Stories We Could Tell

Line-up:

  • Eric Martin – zang
  • Paul Gilbert – gitaar
  • Pat Torpey – drums
  • Billy Sheehan – bas

Links: