Bloodsoaked – Religious Apocalypse

Bloodsoaked – Religious Apocalypse
Comatose Music, 2014

Bloodsoaked, de band van Peter Hasslebrack, die al acht jaar bruut aan de weg timmert op zijn eentje. Deathmetal die er altijd ingaat, zelfs met een drumcomputer. Deze EP bevat drie nieuwe nummers, twee aparte covers en een hoop live-nummers.

Sadistic Deeds… Grotesque Memories, de plaat met de lachwekkende hoes, dat was niet de sterkste plaat uit het oeuvre. Deze EP hoort alvast wel bij de sterke krachtmetingen. Akkoord, er wordt nog steeds te kwistig omgesprongen met de PC-blastenarij, maar het organische materiaal is om van te smullen. US deathmetal-riffs die goed hebben liggen rijpen, vermengd met Patrick Mameli-achtige hese vocalen anno Resurrection Macabre, het werkt in ieder geval in op de nekspieren.

De twee covers zijn niet meteen mijn ding, glam metal op zijn deathmetal werkt amper (kijk naar Six Feet Under en Debauchery) en is enkel goed voor een karaokemomentje voor jongelui die de muziek nog kennen uit vaders platenkast. De “livenummers” hoef je ook niet voor lief te nemen trouwens. Gewoon een nieuwe plaat graag volgende keer, kan best.

Tracklisting:
Bloodsoaked

  1. Devouring
  2. Abomination
  3. Religious Apocalypse
  4. Shake Me (Cinderella cover)
  5. You’re in Love (Ratt cover)
  6. Suicide (live)
  7. No God (live)
  8. Infestation (live)
  9. Grinding Your Guts (live)

Line-up:

  • Peter Hasslebrack

Links: