Dr. Gore – Viscera

Dr. Gore – Viscera
Coyote Records, 2014

Dr. Gore staat garant voor een stukje Italiaanse viezigheid en wil de wereld onderdompelen in een melange van rottend vlees en alle sappen die daar logischerwijs bij komen kijken. Dit is het tweede album van het kwartet. Tijd om Viscera aan een luisterbeurt te onderwerpen.

Grind in combinatie met brutal deathmetal, dat is waar deze band voor staat. Wat dat in dit geval betekent? Vrij simpel eigenlijk. Pak een ratelende drumsectie die varieert tussen getande blasts en gebeuk dat op eenieder zijn of haar nekspieren zal inwerken. Dit onderdeel wordt ondersteund door lekker zwaar uit de speakers knallende basdrums en een ietwat nietig snaregeluid (het lijkt eerder op verkeerde software-instellingen). Combineer dit slagwerk met staccato gitaargeweld bestaande uit verre van origineel riff- of leadwerk en een zanger met een gortdroge, lage grunt, die hier en daar een varkentje imiteert. Een prima opzet met als minpunt dat “simpelweg” liedjes schrijven niet in het vakkenpakket van deze zuiderlingen voorkomt. Met andere woorden: het is best aardig voor een nummer of drie, maar dan heb je het eigenlijk wel gehad. Deze leukheid heeft men te danken aan het totaalgeluid wat doet denken aan een fabriek in oud metaal die op volle toeren draait.

Ietwat oppervlakkig dus, deze tweede langspeler van Dr. Gore. Leuk voor eventjes maar verder zo banaal en afgezaagd als de gemiddelde speech van die geblondeerde politicus. Hapklaar voer voor Henk en Ingrid dus.

Tracklisting:
 Dr. Gore - Viscera

  1. Viscera
  2. Grotesque Corpse Sculpture
  3. Hordes of Dead Flesh
  4. Diseased Altered Corpse
  5. Embalmer
  6. Fast Death
  7. Freezer Full of Flesh
  8. In Your Rotten Cavity
  9. Time to Kill
  10. Born in Corpse
  11. Postmortem Blood Ejaculation
  12. Zombie Brutalized Mankind
  13. Back from the Grave to Kill Again

Line-up:

  • Alessio Pacifici – Basgitaar, Vocalen
  • Massimo Romano – Drums
  • Luigi Longo – Gitaar
  • Marco Acorte – Gitaar, Achtergrondvocalen

Links: