Kreyskull – Tower Witch

Kreyskull – Tower Witch
Inverse Records, 2014

De Finse brigade van Kreyskull heeft ook een nieuwe klaar dit jaar. Dit type doomrock kon er twee jaar terug wel in bij collega Wouter en het is van meet af aan duidelijk dat Kreyskull niets aan haar product veranderd heeft.

Leuk is dat deze Finse band niet een zoveelste Black Sabbath-kopie is. Lekker rollende heavy metal met een licht occult sfeertje, maar zonder dat er te fel gesleept wordt. Van die doompartijen springt de band over op materiaal dat erg jaren ’60-‘70’s aanvoelt door de speelse deuntjes en symfonische psychedelische ladingen. Abomination Jungle of The Man Who Lived Before gaan zo van de traditionele doomrock halverwege over in een erg genietbare mix met nostalgische rockstukken in het straatje van Deep Purple of Pink Floyd. Het bluesmateriaal en het rock ‘n’ roll sfeertje op het heerlijke Evil Absolute Blues voelt zelfs erg ZZ Top aan.

Niet zomaar een doomrock-band, maar wel eentje die ook goochelt met wat oldiesmateriaal. Die toevoeging maakt dat Kreyskull ook op sommige momenten wat kan uitblinken, want doomvarianten hebben we ondertussen al genoeg.

Tracklisting:

Kreyskull - Tower Witch

  1. Night of The Waking Octopus
  2. Abomination Jungle
  3. The Man Who Lived Before
  4. Tower Witch
  5. Forest of The Great Unknown (Intro)
  6. Soulway Station
  7. Evil Absolute Blues
  8. El Chupacabra
  9. Kingdom Falling

Line-up:

  • Kari A. Killgast – Zang
  • Saku Hakuli – Gitaar
  • Pasi Hakuli – Bas
  • Timo Karvonen – Drum

Links: