Lyriel – Skin and Bones

Lyriel – Skin and Bones
AFM Records, 2014

Het Duitse Lyriel met haar folk metal/rock, twee jaar terug ging het op Leverage gepaard met alledaagsheid en ups en downs. Wanneer ik er die review van toen op nalees, dan merk ik dat op Skin and Bones die trend voortgezet wordt.

Het middeleeuwse kruipt dan wel hier en daar in de folkloristische toevoer van viool en cello, toch ligt de klemtoon van deze Duitsers nog steeds op gothic rock. Gebracht met een symfonisch onderlaagje om het geheel makkelijker binnen te laten gaan en tot op zekere hoogte lukt het Lyriel ook om een zekere knapperigheid in de nummers te steken. Numbers, dat dit jaar ook als single verscheen, krijgt me zo wel mee. Het is echter teveel braafheid en, opnieuw, alledaagsheid die in al deze tracks kruipt. Erg herkenbaar gepresenteerd, met basic gitaarakkoorden, mooie cleane zang en verschrikkelijke grunts/screams (Black and White). Liever dan een track die geleidelijk aan opbouwt en de focus legt op het gevoel, zoals dat mooi gebeurt op Days Had Just Begun met de viool en op Dream Within A Dream met de piano.

Gothic rock met wat klassieke instrumenten en wat folkloristische hints, maar eigenlijk blijft Lyriel het te braafjes en binnen de lijntjes brengen. Niet genoeg om je als band echt op de kaart te plaatsen, al is er niets mis met Skin and Bones.

Tracklisting:

Lyriel - Skin and Bones

  1. Numbers
  2. Falling Skies
  3. Skin and Bones
  4. Black and White
  5. Days Had Just Begun
  6. Your Eyes
  7. Dust To Dust
  8. Der Weg
  9. Astray
  10. Worth The Fight
  11. Running In Our Blood
  12. Dream Within A Dream
  13. Black and White (Second Skin Version)

Line-up:

  • Tim Sonnenstuhl – Gitaar
  • Linda Laukamp – Cello, Zang
  • Marcus Fidorra – Drum
  • Oliver Thierjung – Bas, Zang
  • Joon Laukamp – Viool
  • Jessica Thierjung – Zang

Links: