The House of Capricorn – Morning Star Rise

The House of Capricorn – Morning Star Rise
Svart Records, 2014

Drie jaar terug vond collega Wouter het niet kunnen dat een band als The House of Capricorn bij een relatief onbekend label hoorde. Misschien heeft het management van Svart Records zijn review gelezen, want de doom/stonerband uit Nieuw Zeeland is bij hen op de kar gesprongen met de derde full-length.

Destijds was er sprake van Candlemass en Black Sabbath, maar eigenlijk doet mij deze derde van de heren daar maar weinig aan denken. De heren blinken uit met een vrij occult en psychedelisch klimaat dat slepend en groovend gebracht wordt en zowel raakvlakken met occulte doom, stoner als met gothic heeft; zelfs met black ‘n’ roll als je bijvoorbeeld bepaalde stukken van Our Shrouded King ernaast legt. Maar dan gegoten in een sterke melange van die stijlen zodat het nergens houterig en eentonig wordt en het je bovenal in trance houdt. De vocale inslag werkt hier duidelijk aan mee, met tripperige clean zang die met voldoende overtuiging gebracht wordt.

Een stevig eigen product dus, dat vooral doomrockers met een voorkeur voor psychedelische sferen gaat aanspreken. The House of Capricorn toont aan dat ze absoluut goed zit bij een label als Svart Records en dat ze een pak diepgang kan bereiken. Vocaal wel eentje waar je voor moet zijn.

Tracklisting:

The House of Capricorn – Morning Star Rise

  1. The Road To Hell Is Marked
  2. In The Light of Lucifer
  3. Our Shrouded King
  4. Ashlands
  5. The Only Star In The Sky
  6. Ivory Crown
  7. Watching Angels Fall
  8. Covenant’s Ark
  9. Dragon of Revelations

Line-up:

  • Michael Rothwell – Drum
  • Scott Blomfield – Gitaar
  • Marko Pavlovic – Zang

Links: