Spider Kickers – The Hill Of The Dead

Spider Kickers – The Hill Of The Dead
Sleaszy Rider Records, 2014

Deze Griekse band werd in 1986 opgericht, brengt nu hun vijfde cd uit en is beïnvloed door Sodom, Kreator, Destruction en andere thrashlegenden. Daarnaast doet het muzikaal regelmatig denken aan Exodus ten tijde van Exhibit A en B met een mix van Agent Orange (Sodom). Een groovende riff hier en een tempoversnelling daar, nergens wordt het slecht maar ook niet memorabel. Verder is het vrij donkere, licht gruntende stemgeluid niet helemaal passend bij de muziekstijl.

Thrashmetal als genre is nog steeds mateloos populair onder een select gezelschap. Daarbinnen is er vast plek voor Spider Kickers. Het zijn doorbijters gezien het feit dat de band al zo lang bestaat. Om een vaste waarde te worden moet er wel met regelmaat een cd verschijnen, veel worden opgetreden en (niet in de laatste plaats) gewerkt worden aan songs die uit je speakers knallen en die schreeuwen om nogmaals gedraaid te worden. Daar schort het op The Hill Of The Dead nog aan.

Het geven van een cijfers is uitermate lastig in dit geval. Hoor je bij de liefhebbers van oude trashmetal dan kun je Spider Kickers goed waarderen en geef je dit automatisch een hoger cijfer. Heb je niets met het genre dan zal je ook door deze Grieken niet over de streep worden gehaald. Ik geef ze persoonlijk het voordeel van de twijfel omdat het oprecht klinkt en, vooruit, een paar extra punten voor de lange bestaansgeschiedenis en de moeite.

Tracklisting:
Spider Kickers - The Hill Of The Dead

  1. Only A Fool Rules
  2. Seven Billion Dead
  3. No BloodTitel
  4. The Hill Of The Dead
  5. Certified In Drinks
  6. Scarecrow
  7. Human Molotov
  8. The Whip And The Cross

Line-up:

  • JamesEdouarth – Vocalen, drums
  • Kostas Papadimitriou – Gitaar
  • Kostas Kalampokas – Gitaar
  • Motor Nakas – Basgitaar
  • Panos ”Pete” Kaides – Gitaar

Links: