Einherjer – Av Oss, For Oss

Einherjer – Av Oss, For Oss
Indie Recordings, 2014

Drie jaar terug zijn de Noren van Einherjer uit hun winterslaap ontwaakt. Na een EP tijdens de zomer is er nu ook de opvolger van Norrøn, die valt onder de naam Av Oss, For Oss. Het trio alleenstrijders blijft uiteraard traditioneel klinken en uit dat door eind jaren ’80, begin jaren ’90 black te brengen met een folkloristisch randje, dat eveneens in die periode te situeren is.

Toch blijft Einherjer garant staan voor kwaliteit voor de fanaten van al het nostalgische. Heel wat Bathory, maar toch ook wat winterse melodieën die richting Windir doen denken (vooral het eind van Nornene is in dit verband erg mooi gebracht met de knappe melodische partijen). Niet enkel omdat Einherjer oud blijft klinken, doet het me aan het werk van Quorthon denken, maar ook omdat de heldenepiek vaak om het hoekje komt kijken. De titeltrack is hier een erg mooi voorbeeld van. Een track als Nidstong gaat er ook steeds in, waar wat black ‘n’ roll uit het antieke Satyricon-steegje in gekropen is, of een iets vuilere sleper zoals Nord Og Ner.

Een aanrader dus voor al wie te vinden was voor de comeback van drie jaar terug en wie het allemaal nog graag op nostalgische wijze terug hoort, zonder dat het een kopie is. Bathory-fans kicken hier vast wel op.

Tracklisting:

Einherjer - Av Oss, For Oss

  1. Fremad
  2. Hammer I Kors
  3. Nidstong
  4. Hedensk Oppstandelse
  5. Nord og Ner
  6. Nornene
  7. Trelldom
  8. Av Oss, For Oss

Line-up:

  • Ulvar – Drum, Keyboard
  • Grimar – Zang, Gitaar
  • Aksel Herløe – Gitaar

Links: