Masthar – Masthar

Masthar – Masthar
Eigen Beheer, 2014

Masthar is een nieuwkomer op de metalmarkt en debuteert met een selftitled plaat waar een konijn op staat. Doet me meteen richting Donnie Darko denken en als je onderstaande clip bekijkt en beluistert dan merk je ook dat dit mannelijk kwartet niet vies is van het psychedelische. Een tripperige atmosfeer dus, die ons aangeboden wordt aan de hand van een southern-/sludge-mix.

Als die stijlen je liggen, dan zal Masthar je ongetwijfeld bevallen. Het product is van kwaliteit, met een ruwe sound gebracht waardoor het ook allemaal wat nostalgisch scheurt met lekkere stonervibes. Een plaat met nummers die aan mekaar kleven en waar er ook niet één boven uit steekt, al neemt de band wat vaart terug op Mammoth Tang en Vanquish Low Rain en bevat afsluiter Parade Ox zelfs wat Tool-kenmerken. Ook vocaal past het plaatje, met een dosis effecten op de cleane partijen en wat core-getinte uitschieters om er wat agressie in te krijgen.

Goed spul dus, dit Franse Masthar. Even kijken naar de clip en als dat je ding is, dan is dit debuut er eentje waar je zal van genieten. Een interessante old school mix die een psychedelische afdronk creëert. Zeker eens proberen.

Tracklisting:

Masthar - Masthar

  1. Be Kate
  2. Trans Worm Her
  3. Seagull Fix
  4. Mammoth Tang
  5. Die Goose, Die
  6. Raccoon Delitch
  7. Do The Conga
  8. Vanquish Low Rain
  9. Tea Sleep
  10. Parade Ox

Line-up:

  • Rémi – Bas
  • Chris DaBrown – Drum
  • Cédric – Gitaar
  • Julien – Zang

Links: