Nothgard – Age of Pandora

Nothgard – Age of Pandora
Trollzorn Records, 2014

Drie jaar geleden verscheen het debuut van het Duitse Nothgard, een nieuwe naam maar niet met onbekende artiesten aan het roer en ook niet met originele muziek. Deathmetal met een epische inslag en gebracht door de gitarist van Equilibrium op zang en twee metgezellen van Wolfchant. Vette cover ook.

De link met boegbeeld Equilibrium is ook duidelijk, zowel vocaal als in de zoete melodietjes die doorheen deze commerciële melodeath klinken. Met een erg herkenbare opbouw gebracht en met hier en daar eens een Children of Bodom-uitschieter, zonder dat het echter te geladen klinkt. Gebracht met catchy deuntjes, goede grooves, herkenbare en meezingbare zang en zelfs aardig wat kundige powermetal-partijen op een track als Wings of Dawn.

Een band die eveneens mikt op de festivals, maar het doet me duidelijk wat minder dan Equilibrium zelf. Het epische binnen Nothgard dient om de deathmetal op smakelijke wijze binnen te laten gaan, maar echte pareltjes zijn er niet binnen deze melodieën te vinden. Ongetwijfeld wel genoeg om de jolijtige massa en de liefhebbers van het dansbare brutale genre zoet te houden.

Tracklisting:

Nothgard - Age of Pandora

  1. Of Light and Shadow
  2. Age of Pandora
  3. Blackened Seed
  4. Black Witch Venture
  5. In Blood Remained
  6. Anima
  7. Obey The King
  8. Wings of Dawn
  9. Mossback Children
  10. No One Holds The Crown

Line-up:

  • Vik S. – Bas
  • Daniel – Gitaar
  • Dom R. Crey – Zang, gitaar
  • Ziegler – Drum
  • Skaahl – Gitaar

Links: