Skeptical Minds – Run For Your Live!

Skeptical Minds – Run For Your Live!
F.Y.B. Records, 2014

Het is tien jaar geleden dat binnen onze redactie sprake is geweest van het Belgische Skeptical Minds, maar de band is duidelijk nog in leven. Twee full-lengths en twee EP’s later laat de band ons horen wat ze presteerde op de tiende editie van het bekende Metal Female Voices Fest in Wieze dit jaar.

Skeptical Minds is een band die wat anders klinkt dan de doorsnee female fronted band die verschijnt op een festival als Metal Female Voices. Skeptical Minds brengt een leuke elektronische vibe waar zangeres Karolina knap op inzingt. Soms met wat meer vuur en swingkracht zoals op nummers als Skeleton Key en Alcohol, maar op andere momenten klinkt dit materiaal zelfs dromerig, vooral op een ouder tracks als Rotten Fruit of Madness. Sinds de vorige plaat is er duidelijk wat meer intensiteit gekropen in de industriallaag van de band, maar nog steeds klinkt Skeptical Minds nergens echt stevig door. Een zweverige band met flink wat elektronische feeling dus, maar live lijkt het ook dat zangeres Karolina het publiek stevig in handen heeft en dus wel de nodige indruk nalaat. Fijn ook dat de band van de gelegenheid gebruik kon maken en Iliana van Enemy of Reality mee op podium kon vragen voor het nummer Broken Dolls. Enkel vind ik dat de operastem van Iliana erg uit de toon valt in vergelijking met die van Karolina.

En zo blijft een band als Skeptical Minds dus bezig. Deze Belgen leveren niet elk jaar materiaal en op die manier heeft deze live-plaat wel een zekere meerwaarde. Een mooie opfrissing van het repertoire van deze band uit eigen bodem met Poolse zangeres.

Tracklisting:

Skeptical Minds - Run For Your Live!

  1. Inertia
  2. Skeleton Key
  3. Rotten Fruit
  4. The Dictator
  5. Alcohol
  6. Madness
  7. No Way Out
  8. Broken Dolls
  9. Someone New
  10. Living In A Movie

Line-up:

  • Pat Brugneaux – Bas
  • Gabriel De Nizza – Drum
  • Michel Stiakakis – Gitaar
  • Cath – Violin
  • Karolina – Zang

Links: