Jinx – Rock City

Jinx – Rock City
Eigen Beheer, 2014

Jinx is een metalband uit Amsterdam die sinds 2003 bestaat. Zoals de bandleden het zelf zeggen, spelen ze “kick ass rock & roll, recht uit het hart!” Na vele jaren van touren, hebben ze nu hun eigen album uitgebracht, getiteld Rock City.

Qua productie doet Rock City me denken aan het oudere werk van Iron Maiden, met een heel rauw geluid. Ook de basloopjes die je hoort doen even denken dat je Killers op hebt staan. Het grote verschil is de melodie die bij Jinx veel meer aanwezig is. Je hoeft geen diepgaande teksten te verwachten bij Jinx. Wat dan wel? Een lekker portie metal om je hoofd op te schudden. Dat kan prima namelijk op de agressieve, bijna punkachtige muziek die de Amsterdammers ten gehore brengen. Titels als Kick Your Ass en Fuck The Past doen al vermoeden dat we hier niet met een ballade te maken hebben en dat vermoeden wordt alleen maar bevestigd als we de muziek er bij horen. Rauw, schurend gitaarspel gecombineerd met een drummer waarbij je bijna medelijden krijgt met het drumstel. De rauwe, dreigende stem van Mick Piersma vult uitstekend aan tot een pakkend geheel.

Zouden we na de Sleeze Beez weer een Nederlandse vaandeldrager van sleaze hebben? Hoewel een stuk rauwer dan het gepolijste geluid van de heren Beez, is de potentie er in ieder geval wel. Jinx maakt dat goed duidelijk op Rock City. Heb je zin in een portie recht toe recht aan rock ‘n’ roll zit je met Jinx gebakken!

Tracklisting:
Jinx – Rock City

  1. Creature of the Night
  2. Fatal Attraction
  3. Kick Your Ass
  4. Pedal To The Metal
  5. Rock City
  6. Southern Comfort
  7. Tough Love
  8. You Aint Got The Balls To Rock
  9. Fuck The Past

Line-up:

  • Mick Piersma – Zang en Bas
  • Duane Swart – Gitaar
  • Anwar Hofland – Drums

Links: