Infernal Angels – Pestilentia

Infernal Angels – Pestilentia
SG Records, 2014

Ravioli of Infernal Angels? Een paar jaar terug had collega Martijn snel gekozen. Deze Italiaanse blackmetalband is toe aan langspeler nummer drie, bestaat al twaalf jaar en brengt het snel en melodisch. Vette artwork, technisch kundig en met een scherpe productie, ook nu nog zijn het deze zaken die de Italianen overeind houden.

Toch klinkt het me niet zo rampzalig in de oren als destijds beschreven werd. Goed, Pestilentia is verre van origineel, maar dit gezelschap kan vurig en haatdragend de juiste, herkauwde boodschap overbrengen naar haar publiek. Met dertien-in-een-dozijn melodische riffs en deathmetal-geladenheid in de vocale toevoer en het drumgeweld, maar Infernal Angels heeft denk ik als streefdoel om elk van de bedachte riffs uit te melken tot je het als luisteraar zo beu bent als koude pap.

Een bewijs dat een band die best brutaal klinkt en een vette productie heeft toch nog ongelofelijk saai uit de hoek kan komen. Meloblackdeath die echt meer overtuiging en diversiteit mag aanbrengen, want nu belandt deze nieuwe van Infernal Angels mee op de vergeetstapel. Jammer, want technisch klinkt dit plaatje super.

Tracklisting:

Infernal Angels - Pestilentia

  1. 1347
  2. Pestilentia
  3. Blood Is Life
  4. In The Darkness
  5. Domina Nigra
  6. Carpathians
  7. Cold Fog Rises
  8. Thorns Crown
  9. A Night of Unholy Soul

Line-up:

  • Deimos – Drum
  • Prince of Tears – Gitaar
  • Xes – Zang

Links: