Sorrows Path – Doom Philosophy

Sorrows Path – Doom Philosophy
Iron Shield Records, 2014

Het uit Griekenland afkomstige vijftal van Sorrows Path bestaat als sinds 1993, maar heeft tussendoor zeven jaartjes pauze genomen. Na die pauze werd in 2005 de boel serieus aangepakt en daarom zijn we pas aanbeland bij het tweede album, getiteld Doom Philosophy.

Er valt gelukkig genoeg te filosoferen over de band en dit album. Grootste discussiepunt zal zijn of je deze band als doomband wil wegzetten, het hoekje waarin zij zichzelf wel plaatst. Naar mijn idee gaat die vlieger niet op. Ondanks het feit dat het tempo nergens echt hoog licht, zitten er namelijk zoveel power- en progmomenten in de nummers verwerkt, dat het voor de doorsnee doomliefhebber een pittige kluif is. Veel dubbele basdrums, toetsenwerk, aparte breaks en aanvullende zang op allerlei manieren maken de muziek hiervoor te onrustig. Dat wil absoluut niet zeggen dat we hier te maken hebben met een slecht album, integendeel, alleen zal dit meer geschikt zijn voor prog- en powermetalfans. Opvallende gastrollen buiten diverse Griekse muzikanten zijn er voor Snowy Shaw (ex-King Diamond, Therion) en (waar heeft hij al die jaren uitgehangen?) Edgar Rivera (ex-Solitude Aeturnus).

We kunnen er nog lang en breed over doorfilosoferen en dat is ook wel eens leuk. Vast staat wel dat dit een fatsoenlijk album is dat meerdere luisterbeurten nodig zal hebben omdat er veel in verwerkt is. Fans van de drie eerder genoemde metalstijlen die open staan voor flink wat kruisbestuivingen zullen hieraan het nodige plezier beleven.

Tracklisting:
Sorrows Path – Doom Philosophy

  1. First Beam of Darkness into Light (intro)
  2. Tragedy
  3. A Dance with the Dead
  4. Brother of Life
  5. Everything Can Change
  6. The King with a Crown of Thorns
  7. The Venus and the Moon
  8. Epoasis
  9. Clouds Inside Me
  10. Darkness
  11. Damned (O)fish/L.S.D.

Line-up:

  • Angelos Ioannidis – Zang
  • Kostas Salomidis – Gitaar
  • Giannis Tziligkakis – Gitaar
  • Stavros Giannakos – Bas
  • Fotis Mountouris – Drums

Links: