Moss – Carmilla

Moss – Camilla
Eigen Beheer, 2014

Na de niet al te amicale breuk met het Rise Above Label, dat de laatste jaren veel kritiek te verwerken krijgt, heeft het drietal van Moss de zaken voorlopig maar in eigen hand genomen. Middels de EP Camilla geeft de band weer een aardig visitekaartje af.

Wat direct opvalt, is de uitstekende productie. Helder maar toch superzwaar. Geheel in de traditie van Moss zijn de twee songs goed voor een speelduur van in totaal 19 minuten en worden ze op een log tempo gespeeld. Net als op het voorgaande album Horrible Night zingt Olly Pearson “gewoon”, dus zonder screams. Waar zijn stem eerder nog een klein beetje klonk als Ozzy, heeft hij nu een eigen stemgeluid neergezet, dat wel een zelfde soort occulte sfeer oproept. Tierlantijntjes en fratsen zijn niet aan Moss besteedt, de nummers zijn opgebouwd door de steeds lang doorgehaalde repeterende loodzware riffs en feedback van de laaggestemde gitaar van Dominic Finbow, waardoor een basgitaar helemaal niet nodig is en ook niet gemist wordt. Geen muziek dus voor de teergevoelige zieltjes, maar voor mensen die het graag superzwaar en lekker langzaam willen hebben. Dan zit je bij Moss dus prima!

Met deze EP trekt Moss de lijn door, die met het album Horrible Night is ingezet. Liefhebbers van vinyl zullen zich waarschijnlijk moeten reppen. Deze EP is in een gelimiteerde oplage uitgebracht van 500 stuks op 10” formaat. Anders zul je het moeten doen met een download van bandcamp. Op cd zal deze EP vooralsnog niet verschijnen.

Tracklisting:
Moss - Camilla

  1. Carmilla (Marcilla)
  2. Spectral Visions

Line-up:

  • Olly Pearson – Zang
  • Dominic Finbow – Gitaar
  • Chris Chantler – Drums

Links: