Skyforest – Aftermath

Skyforest – Aftermath
Eigen Beheer, 2014

Ik ben lang niet de enige fanboy van Tim Yatras. De Rus achter de band Skyforest, die de naam Bogdan Makarov draagt, maakte met een vorig project genaamd Annorkoth wel eens een Austere-cover. Met Skyforest debuteert hij en het is meteen extreem duidelijk waar hij de mosterd nu haalde.

Germ‘s album Wish, het antwoord op de vorige vraag. Het ligt er enorm dik op, deze Rus doet geen enkele poging om weg te steken waarom hij deze plaat heeft gemaakt. De mengeling van kosmische blackmetal met shoegaze en elektronische effecten is nagenoeg volledig parallellopend aan GErm‘s debuut. Ook de pakkende cleane zang enerzijds en de melancholische krijs zijn van de partij, zij het in mindere mate clean en niet zo hemeltergend schril in contrast. De synths maken mee het schouwspel compleet en domineren meer dan eens over het metalen concerto, iets wat bij Germ evenmin verboden was.

Veel copy/pasten dus in de software, alleen kan ik niet zeggen dat het volledig inspiratie- of emotieloos is. Dit is best goed! Bijlange zo goed niet als de monumentale instant-classic die hier geëerd wordt, maar toch best goed. Ik heb me op geen enkel moment geërgerd aan dit Aftermath, dat door deze Rus pretentieloos en met veel respect voor zijn mentor gebracht wordt. Mooi gedaan dus, al zullen velen dit (net zoals Germ) bijzonder wansmakelijk vinden.

Tracklisting:
Skyforest

  1. Aftermath
  2. Yearning for the Past
  3. I Wish the Dawn Would Never Come
  4. Nothing, Worthless
  5. Inexistence
  6. Together in Death
  7. Ascension

Line-up:

  • Bogdan Makarov

Links: