Diamante – Ad Vitam Reditus

Diamante – Ad Vitam Reditus
Atomic Stuff Records, 2014

Een derde plaat voor de ons onbekende hardrockband Diamante. Enerzijds zal deze uitgebleven kennismaking het gevolg zijn van het label van de heren, want pas sinds dit jaar hebben ze getekend bij Atomic Stuff. Toch is een andere reden ook voor de hand liggend, want Diamante brengt hardrock met een sterke nadruk op Italiaanse zang. Iets voor liefhebbers, en misschien best ook kenners, van de Italiaanse taal dus. Misschien een moeilijk gegeven om te kunnen verkopen aan de andere kant van de Alpen.

Daarnaast is er uiteraard ook de muziek van de band, en het mag gezegd worden dat die niet slecht klinkt. Catchy, uitgebalanceerde hardrock met melodische gitaren en een sterk ouderwetse, symfonische laag door het hammond orgel. Accenten die gaan van Deep Purple tot The Doors dus, maar Diamante maakt er wel een eigen, swingend geheel van. Enerzijds door de frisse elektriciteit die kruipt in dit potje rock, maar anderzijds ook door zanger Nico die het vol Italiaanse overgave inzingt.

Best een goede, eigentijdse hardrockband dus, maar alles valt of staat met het Italiaans. Niet met de zang (buiten misschien de monotonie ervan), want er valt niets aan te merken wat betreft de toonvastheid van deze man en de energie die hij in Diamante aanbrengt. Het zorgt zelfs voor het contrast met moderne rock, want eigenlijk brengt deze Italiaanse band heel wat kwalitatieve klassieke snufjes aan naast haar moderne gedrevenheid. Even de stem uitchecken en als dat je ding niet is, dan laat je deze dus beter liggen. Ik moet toegeven dat ik er ook wat mee geworsteld heb, maar dat neemt niet weg dat dit een goede rockband blijft. Leuke kennismaker: Profumo D’Oriente.

Tracklisting:
Diamante – Ad Vitam Reditus

  1. Il Pagliaccio
  2. Vedi Fratello
  3. Ballo In Fa# Minore
  4. Io Sono… E Saro ‘
  5. Respirare Te
  6. Profumo D’Oriente
  7. Non Resisto
  8. Gloria
  9. La Ballata Del Buon Vino

Line-up:

  • Alan Garda – Keyboard
  • Claudio Alloisio – Drum
  • Michele Spinoni – Gitaar
  • Nico Sala – Zang, Bas

Links: