Cecilia::Eyes – Disappearance

Cecilia::Eyes – Disappearance
Depot 214 Records, 2014

Een drukke en vermoeiende dag, hoe lost u het ’s avonds het best op? Eén van de actuele mogelijkheden is de laatste plaat van Cecilia::Eyes op te zetten. De Belgische band viert dit jaar haar tienjarig bestaan met Disappearance en het is opnieuw een ware instrumentale ode aan post-rock en shoegaze geworden. Tijd om alles even van je af te zetten en hier eens een klein uurtje voor gaan te liggen.

Het is moeilijk om aan zoveel pracht natuurlijk een uitleg te geven. Cecilia::Eyes is geen band die, zoals bijvoorbeeld een Collapse Under The Empire, gewoon zoetigheid wil verspreiden. De band weeft een verhaal dat intrigeert en je compleet meezuigt. Net zoals het Japanse Mono weten deze vijf heren elke stap spannend te houden, maar wordt de droom nergens doorprikt door bruuske veranderingen. Geleidelijke ontwikkelingen tot langdurige atmosferische climaxen en onbeschrijfbare droomlandschappen. Soms is het wat afkicken als je van zoveel intensiteit terug valt naar de rustigere laag post-rock/shoegaze waar deze band uit begint, maar dit vijftal blijft je bewustzijn sturen en voert je telkens opnieuw terug naar andere hoogtes.

Verplicht spul dus voor shoegaze en post-rock fans. Dit is niet enkel adembenemend rustgevend, Ceciia::Eyes weeft ook een verhaal dat je mijns inziens binnen het genre nergens zal vinden in de Benelux, toch niet van deze kwaliteit.

Tracklisting:
Cecilia::Eyes - Disappearance

  1. Bellflowers
  2. Lord Howe Rise
  3. Loreta
  4. Swallow The Key
  5. Default Descent
  6. Isolated Shower
  7. Reign

Line-up:

  • Christophe Thys – Gitaar
  • Gauthier Vilain – Gitaar, Samples
  • Michaë Colart – Gitaar, Bas
  • Pascal Thys – Bas
  • Xavier Waerenburgh – Drum

Links: