Nightqueen – rEVOLUTION

Nightqueen – rEVOLUTION
WildGame Music, 2014

Het Belgische Nightqueen stelde de eerste keer teleur, maar kwam twee jaar terug verrassend uit de hoek. rEVOLUTION kwam dit jaar uit en van meet af aan is duidelijk dat dit Genkse vijftal zich niet meer zal bezighouden met teleurstellen. Samen met topbands als Dyscordia plaatsen ze eigenhandig heavy/power metal terug op de kaart in België.

Het is female fronted en het is symfonisch, maar nergens rijmt dit met festivals als Metal Female Voices en aanverwanten. Nightqueen is duidelijk een band met spreekwoordelijke ballen, want zangeres Keely zorgt er nog steeds voor dat de band overtuigend overkomt. Vol overgave, maar eveneens met een pak diversiteit is deze rauwe vrouwelijke zangstem gebracht. Het maakt dat heavy metal duidelijk weer leeft binnen deze band, naast de symfonische en sfeervolle insteek die herkenbaar is, maar eveneens kwalitatief. Een minpunt dat je misschien kan ervaren is het geluid van deze plaat, die goed afgemixt is maar wel wat ruw overkomt. Zelf vind ik dat het past bij de stijl van dit gezelschap en de zangstijl van Keely. Alle samples hadden er echter niet op hoeven te staan.

Eén ding staat vast: hopelijk kan Nightqueen haar koningin van de nacht ook bijhouden. Het is Keely Larreina die deze melodische heavy metal/power metal band eigenhandig van een goede band binnen het genre tot één van de genre-toppers van België maakt. Een passende albumtitel voor een klimmende band.

Tracklisting:
Nightqueen - rEVOLUTION

  1. The Hunter
  2. Love After Life
  3. Revolution
  4. Rain of Blood and Fear
  5. Beyond The Gates of Heaven
  6. Scream In The Night
  7. Demoncracy
  8. The Watcher
  9. Queen of The Night

Line-up:

  • Keely Larreina – Zang
  • Rex Zeco – Gitaar
  • Neil Gray – Gitaar
  • Steven Steele – Bas
  • Ed Scarlatti – Toetsen

Links: