The Bullhounds – Protector

The Bullhounds – Protector
Rock Bastard Records, 2014

Een internationale rock ‘n’ roll band, het is eens wat anders. The Bullhounds levert dit jaar een debuutplaat af en bestaat uit Peter Stroud, gitarist van Cheryl Crox en Stevie Nicks, drie leden uit southern rock band Georgia Satellites en de Deen Erling Daell.

Vele bands verkondigen dat ze rock ‘n’ roll maken vanaf er ook maar even een swingstukje opduikt, maar The Bullhounds geeft het genre terug wat betekenis. Heerlijke tracks rollen voorbij waar dansbare rock ‘n’ roll vibes voorzien worden van traditioneel gitaarwerk. Opener Fugitive is meteen al een schot in de roos, maar nog leuker is de stijl van Little Lady, Mean Mean Girl of Drunk Tired. Materiaal dat erg in de speelstijl ligt van bands als Status Quo, maar vocaal dan wat opgekuist. Het nadeel van dit debuut is dat het niet altijd blijft bij die knapperige songs en er naast het slome Red Kroovy en het emotionele Moments er ook wat punkrock gerelateerde songs voorbij komen zoals Cruel of Star Treatment. Jammer, want vocaal is Erling er minder voor in de wieg gelegd en deze tracks verbreken het mooie ritme van dit eigentijds bakje rock ‘n’ roll.

Heel wat aanraders dus op deze plaat, maar ook wat tracks die je mag skippen. Deze band wordt de meest pure rock ‘n’ roll explosie van het jaar genoemd en ze bezit zeker haar charme. Zolang ze maar materiaal levert waarin dat genre aan bod komt, luister ik met plezier naar het gevolg. Protector: ideaal om uw rock ‘n’ roll shake-skills nog eens boven te halen.

Tracklisting:
The Bullhounds - Protector

  1. Fugitive
  2. Make It
  3. Little Lady
  4. Mean Mean Girl
  5. Cruel
  6. Born With Nothin’
  7. If You Got No One
  8. What Makes A Man
  9. Moments
  10. Star Treatment
  11. Red Kroovy

Line-up:

  • Peter Stroud – Gitaar
  • Mauro Magellan – Drum
  • Rick Richards – Gitaar
  • Keith Christopher – Bas
  • Erling Daell – Zang

Links: