Napalm Storm – Harmless Cruelty

Napalm Storm – Harmless Cruelty
WormHoleDeath Records, 2014

Een Spaanse furie krijgen we over de vloer met Napalm Storm. Tot voor kort gingen de heren nog door het leven met de bandnaam Napalm, maar omwille van onbekende redenen is daar nu dus een lichte wijziging in gekomen. Misschien klonk de naam beter, of misschien stormt dit viertal nu harder dan vroeger? In elk geval krijg ik hier een heerlijk pak thrash op mijn bord.

Originaliteit moet je niet gaan zoeken bij deze heren, maar ze brengen het genre van de grote bands wel op een sterke manier. Oude Testament komt wel vaker naar boven, door de tempowisselingen en de breaks, maar uiteraard komen Slayer, oude Sepultura of Death Angel net zo goed voor. Vurig gebracht dus, maar ook met een bom van een geluid waardoor de kracht en snelheid nog beter voelbaar worden. Heerlijk ratelende basdrums, een krachtige en overheersende gitaarsound en een zang die prima in de mix staat. Soms voegt de band zelfs even een interessant experiment toe aan deze oldschool mix, zoals ze dat met de melodische riffing en verpletterende solo’s doet op Slaves of Divinity.

Napalm Storm richt zich dus niet op een gat in de markt, maar levert wel stevige kwaliteitsthrash voor de fans van de Bay Area thrashgrootheden. Een erg interessant, knap afgemixt en energiek debuut van deze Spanjaarden, zo hebben we het graag!

Tracklisting:

Napalm Storm - Harmless Cruelty

  1. Flagellum Dei
  2. Legions of Death
  3. Bohemian Reunion
  4. Betrayer
  5. Slaves of Divinity
  6. Fuck The System
  7. Fearcracy
  8. Dynasty of Tyrants
  9. Napalm Attack
  10. Erased Steps
  11. Harmless Cruelty

Line-up:

  • Alejandro Duarto Peralta – Drum
  • Fernando Tovar Langoyo – Gitaar
  • Micha? Kacprzak – Gitaar
  • Carlos Tello – Zang, bas

Links: