Karma To Burn – Arch Stanton

Karma To Burn – Arch Stanton
Faba Records, 2014

Twee jaar geleden had Karma To Burn beslist dat het genoeg was om te dansen naar de pijpen van de labels en besloten ze terug over te gaan tot het maken van instrumentale platen. Het selftitled debuut werd opnieuw uitgebracht en dit jaar willen ze het nog eens in de verf zetten dat ze terug in hun bergen getrokken zijn, op zoek naar het gouden geluid. Vandaar ook de naam van de jongste plaat, met een verwijzing naar The Good, The Bad and The Ugly.

Luisteraars moeten ook niet bang zijn dat vocaal er wat zou gemist worden bij de muziek van het duo William en Evan. Acht tracks worden losgelaten waarin een afwisselende lading gepresenteerd wordt. Heerlijk rollende tracks waarin een prachtige vibe zit en je het hoofd niet stil kan houden. De meesters geven zich dus weer volledig en kunnen het nu ook benadrukken hoe intens het potje stoner kan zijn dat ze aanreiken. Repetitief beuken tot je helemaal mee in trance bent en dan weer speels uitpakken of met diepgaande melodieën uit de hoek komen. Werkelijk geen tel verveelt op deze gouden nieuwkomer. Op afsluiter Fifty-Nine hebben de heren misschien doelbewust enkele samples gebruikt van bovengenoemde film om hun mening en streefdoel nog eens aan te stippen.

Wie voorganger Slight Reprise een goede stap van de band vond, moet gewoon deze opvolger in huis halen. Sowieso is dit werk van een erg hoog niveau, dus materiaal dat voor elke stoner- of rockliefhebber ook naar binnen gaat als koek.

Tracklisting:

Karma To Burn - Arch Stanton

  1. Fifty-seven
  2. Fifty-six
  3. Fifty-three
  4. Fifty-four
  5. Fifty-five
  6. Twenty-three
  7. Fifty-eight
  8. Fifty-nine

Line-up:

  • William Mecum – Gitaar, Bas
  • Evan Devine – Drum
  • Rob Halkett – Bas

Links: