Horn Of The Rhino – Summoning Deliverance

Horn Of The Rhino – Summoning Deliverance
Doomentia Records, 2014

Het Spaanse trio brengt met Summoning Deliverance alweer het vierde album onder de naam Horn Of The Rhino uit. Het vorige album Grengus kon collega Bart goed bekoren en de enigszins vreemde crossover werkte voor mij ook prima.

De crossover zit hem voornamelijk in de vocalen die op het album passeren. De schreeuwende sludge/death vocalen worden afgewisseld met een elk album groeiende cleane sound. De cleane vocalen zijn dit keer zuiverder dan ooit maar ook sporadischer. Het album voelt meer en meer als een sonische pletwals die qua dynamiek aansluit bij onder andere Conan en Tombs en is zo een album dat je van begin tot het eind omver blaast. Dit zorgt ervoor dat het niet altijd een makkelijke zit is en dat de (korte) rustpunten met cleane zang vaak wat langer hadden mogen duren. Wel is de algemene sound meer coherent geworden.

De drie heren weten op dit album in ieder geval een verpletterend salvo aan riffs op je af te vuren waardoor je na afloop nog enigszins vermoeid op adem zal moeten komen. Hierdoor denk ik dat juist de liefhebbers van de extremere varianten van de sludge hiermee aan hun trekken zullen komen.

Horn Of The Rhino Cover
Tracklisting:

  1. Awaiting The Scourge
  2. Exvenhstench
  3. Onward Through Domination
  4. High Priest
  5. Their Tombs
  6. Deliverance Prayer
  7. Drogg Öm Thraal
  8. Grim Foreigners
  9. Builder Of Carrion Effigies
  10. An Excess Of Faith

Line-up:

  • Javier Gálvez – Zang, Gitaar
  • Julen Gil – Drum
  • Sergio Robles – Bas

Links: