Essenza – Blind Gods And Revolutions

Essenza – Blind Gods And Revolutions
SG Records, 2014

Wat is dat toch met de Italianen? Er worden daar zo ontzettend veel albums uitgebracht, dat we op de redactie maandelijks overspoeld worden door nieuwe aanwas. Op zich een leuk gegeven, ware het niet dat het merendeel van die albums van, laat ik het netjes stellen, mindere kwaliteit is. Vandaag is het de beurt aan de metalband Essenza om te proberen de Italiaanse eer hoog te houden.

Muziek maken kunnen ze duidelijk wel daar in de laars van Europa. Meerdere bands hebben dat al wel bewezen. Het probleem ligt meestal bij het onvermijdelijke accent dat de zangers laten horen en de slechte productie waardoor de drums gedegradeerd worden tot een stel emmers. Zie hier ook het probleem van Blind Gods And Revolutions, zoals dit tweede album van Essenza getiteld is. Als je een beetje masochistisch ingesteld bent en wat langer naar de muziek luistert, kun je horen dat er best verrassende dingen gebeuren op muzikaal gebied. Subtiele tempowisselingen, verrassende gitaarriffs, het is allemaal te vinden op dit album. Het wordt alleen weggedrukt door de slechte productie en de slechte zang.

Zoals mijn collega het vorige album subtiel in een zin wist samen te vatten; “Een zanger met een beknepen stemmetje en een dik spaghetti-accent achter de microfoon, warrige muzikale structuren en een zompige productie”. Essenza heeft in drie jaar weinig progressie geboekt.

Tracklisting:
Essenza - Blind Gods And Revolutions

  1. Plastic God (An Autumn Dream)
  2. Bloody Spring
  3. The Song Inside
  4. The Fury Of The Ancient Witch
  5. Lost And Blind
  6. Fight For Change
  7. Seagull In The Night
  8. Time (Keep My Memories Alive)

Line-up:

  • Carlo G. Rizzello – Zang en Gitaar
  • Allesandro S. Rizzello – Bas
  • Paolo Colazzo – Drums

Links:

essenza-blind-gods-and-revolutions