Purple Hill Witch – Purple Hill Witch

Purple Hill Witch – Purple Hill Witch
The Church Within Records, 2014

Het uit Noorwegen afkomstige trio Purple Hill Witch is sinds 2010 actief. Na een demo in 2011 en een single in 2013 is hier (met enige reviewvertraging) het titelloze debuutalbum.

Muzikaal krijgen we een mix van stoner, retro-seventiesrock, een vleugje psychedelische rock en doom voor onze kiezen. Een band als Black Sabbath in de beginjaren zeventig heeft overduidelijk als inspiratiebron gediend. Op de momenten dat het gitaargeluid lekker stevig is, weet de band mij het beste te pakken. Op de momenten dat het echt retro en wat softer klinkt, is het allemaal wat gezapiger. Er zit wel een bepaalde groove in, maar we hebben het allemaal al eens eerder en vaker gehoord. Grappig is wel de gitaarsolo op Aldebaranian Voyage, die toch wel verdacht veel weg heeft van Iron Maidens Phantom of the Opera.

Het album is zeker niet slecht, maar wereldschokkend is anders. Ik vermoed dat Purple Hill Witch live nog een stukje beter uit de verf zal komen. Dan weet dit soort muziek onder het genot van een biertje vaak wel tot grote hoogten te komen.

Tracklisting:
Purple Hill Witch – Purple Hill Witch

  1. Queen of the Hill
  2. Astral Booze
  3. Final Procession
  4. Karmanjaka
  5. The Landing
  6. Aldebaranian Voyage (Into the Sun)
  7. Purple Hill Witch

Line-up:

  • Kristian – Zang, Gitaar
  • Andreas – Bas
  • Oyvind – Drums

Links: