Remorse – Society Of The Rotten

Remorse – Society Of The Rotten
Sixkiller Records, 2014

Ik kan me voorstellen dat je je regelmatig kapot verveelt wanneer je als jongere opgroeit in een klein dorp in het zuiden van het land. Vaak blijft er dan weinig anders over dan je vertier in de muziek zoeken. Gelukkig voor ons hebben deze jongens zich niet gewend tot de plaatselijke fanfare, maar zijn ze zelf een band begonnen.

Remorse heet het gezelschap en er wordt een furieuze, groovende mix van thrash met deathmetal invloeden gespeeld. Denk aan een mix van Exodus met Pantera en een scheutje Entombed en je komt in de buurt. De vijf nummers klinken spontaan, zitten lekker in elkaar en zijn goed uitgewerkt. De zanglijnen zouden iets meer variatie in zich kunnen hebben, nu wordt het tegen het einde wat saai. Luistertip is Lost Cause vanwege die heerlijke openingsriff.

Society Of The Rotten is een leuke eerste kennismaking met deze band die wel naar meer smaakt. Hiermee kunnen ze de planken op, werken aan naamsbekendheid, de nummers hier en daar wat bijschaven en over een jaartje of wat de opvolger van het debuut opnemen. Dat gaat wel goed komen.

Tracklisting:
Remorse - Society Of The Rotten

  1. Crypts Of Perversion
  2. Lost Cause
  3. Nine Circles Of Hell
  4. Society Of The Rotten
  5. Suffer

Line-up:

  • Ser Lojko – Vocalen
  • Sjon Seuren – Gitaar
  • Etuinne ”Ui” van der Linden – Gitaar
  • Koen ”Jawz” Seuren – Basgitaar
  • Dick Vergeldt – Drums

Links: