Dickless Tracy – Paroxysm Of Disgust

Dickless Tracy – Paroxysm Of Disgust
On Parole Records, 2014

Er zal wel ergens op deze godvergeten aardkloot een bouwpakketje rondlopen die vroeger een man was en nu als Tracy door het leven gaat maar Dickless Tracy is natuurlijk een vreemde bandnaam. Het zal wel iets met het grindcore-verleden van deze band te maken hebben.

Drie nummers (The New Dominion, Revenants en Reincremation) verschenen eerder op de eerste twee albums. Dickless Tracy vond ze passen bij de huidige mentale staat waarin ze verkeren en verkoos om ze opnieuw op te nemen. Dat deze staat behoorlijk ziek is, wordt duidelijk bij het beluisteren van Paroxysm Of Disgust.

Old-school deathmetal, dat is wat ze brengen. Veel ”laag” in het geluid en een diepe, smerige grunt door de zanger. Daar is niets mis mee. En toch weet Paroxysm Of Disgust over de hele linie niet te overtuigen. De schoen lijkt vooral te wringen op het gebied van de tempo’s. Soms is het langzaam en traag waar juist een versnelling op zijn plek zou zijn (Through The Maze Of Lust), dan weer wil de band accelereren maar doet dat te aarzelend (halverwege Realm Of Fools). Net alsof je in de derde versnelling op de snelweg rijdt. Het maakt een hoop lawaai, je komt wel vooruit, maar het schiet niet echt op.

Het is niet zo dat deze Slovenen geen deuk in een pakje boter kunnen slaan en Paroxysm Of Disgust kent zeker zijn momenten. Fans van de band zullen hem wel aanschaffen en blij zijn met de opnieuw opgenomen nummers en het nieuwe werk maar de conclusie is dat er maandelijks een paar dozijn deathmetal cd’s uitkomen en het Dickless Tracy niet is gelukt binnen die stroom van releases op te vallen.

Tracklisting:
Dickless Tracy - Paroxysm Of Disgust

  1. Revenants
  2. Anathema (Possessed By Christ)
  3. Through The Maze Of Lust
  4. Reincremation
  5. Realm Haunting Presence
  6. Beautiful Yet Deformed
  7. Realm Of Fools
  8. Virus
  9. Boneyard (Impetigo cover)
  10. The New Domination
  11. Tombs Of Doom

Line-up:

  • Tomi ”Tzeppo” Cepanec – Vocalen, gitaar
  • Andrej ”’L” Püss šepec – Gitaar
  • Domen ”Juve” Majcen – Basgitaar
  • Ivan ”Tegla” Cepanec – Drums

Links: