Crone – Gehenna

Crone – Gehenna
Prophecy Productions, 2014

Kwaliteit, het is en blijft belangrijker dan kwantiteit. Crone is een nieuw Duits project dat bestaat uit Philipp Jonas (sG van Secrets of The Moon) en deathmetal drummer Markus Renzenbrink, en de twee heren tonen aan dat ze maar 23 minuten nodig hebben om hun product op sterke wijze te verkopen. Blackmetal en deathmetal dus als achtergrond, maar Crone past eerder in het straatje van de occulte en atmosferische rock, maar zeker met wat atmosferische blackmetal raaklijnen.

Als kennismaking kregen we vorige maand reeds de clip van Houses of Gehenna te horen, de opener van deze EP. Met sfeervolle gitaarnoten en een enigmatische atmosfeer, ook mede door de effecten op de zang, vatten deze heren aan om stelselmatig wat meer olie op het vuur te gooien. Tot eenmaal dat dromerige klimaat wordt bereikt waar de stem van Jonas een pracht van een effect laat op de zweverige speelstijl. Fans van Forgotten Tomb gaan hier ongetwijfeld wel voor te vinden zijn, net als liefhebbers van andere occulte blackmetal-, suicidal- of doomspelers op de markt. Crone komt echter uit de hoek met een erg eigen manier van spelen en dat siert het materiaal van dit duo enorm. Materiaal met een erg sterke productie, met een beklemmende sfeer en een erg melancholische stroom door het akoestische (Eschers’s Stairs) en hardere gitaarweefsel.

Het gebeurt niet vaak dat twintig minuten aan speelduur zo aangrijpend kunnen klinken. Wanneer zoiets zich voordoet dan weet je ook meteen dat je een band of project hebt kunnen beluisteren dat echt goed is en zowel origineel als diepgaand uit de hoek komt. Zeker uitchecken, dit occulte pareltje met als naam Gehenna.

Tracklisting:

Crone - Gehenna

  1. Houses of Gehenna
  2. Your Skull-Sized Kingdom
  3. Escher’s Stairs
  4. Dead Man

Line-up:

  • Philipp Jonas – Zang, gitaar
  • Markus Renzenbrink – Gitaar, drum

Links: