Grace Disgraced – The Primal Cause: Womanumental

Grace Disgraced – The Primal Cause: Womanumental
More Hate Productions, 2014

Bij de tweede plaat van het Russische Grace Disgraced is het niet het feit dat een dame vooraan staat te grunt/screamen dat de aandacht trekt. Ook het brutale of agressieve spel is niet de earcatcher. Grace Disgraced heeft een andere troef waar het mee weet uit te pakken: hun Death-gehalte.

Het is al een tijd geleden dat ik zo een degelijk Death-gitaarwerk gehoord heb, dat niet van de band zelf afkomstig was. In dit geval dient het als basis voor de deathmetal van Grace Disgraced, dat de lijn doortrekt naar het progressieve en melodische. Hier en daar wordt wel eens doorgeramd en kun je het hoofd langer dan 2 seconden op hetzelfde ritme in beweging zetten, met bijhorende gekeelde vocalen van Polina Berezko.

Het ziet er allemaal veel bruter en agressiever uit dan het klinkt, zoveel is zeker. In feite is dit gewoon een Death-kloon met een paar extreme erupties. Een Death-kloon, maar wel een goeie. En aangezien de markt niet overbevolkt is met dit soort van bands mogen ze van mij blijven doorgaan.

Tracklisting:

Grace Disgraced

  1. Venustus Caedes
  2. Secondary
  3. Initial
  4. She Smells Death
  5. Panacea
  6. Dragons of Emptiness
  7. Humiliated and Insulted

Line-up:

  • Polina Berezko – Keel
  • Alexandr Klaptzov – Gitaren
  • Pavel Semin – Bas
  • Efim Burak – Drums

Links: