Hide The Knives – Silence The Youth

Hide The Knives – Silence The Youth
Gain Music, 2014

In 2010 lanceerde de band Hide The Knives een succesvol debuut, maar het merendeel van de bandleden hield het daarna voor bekeken. Zanger Glen vond dat echter niet kunnen en besloot dan maar wat andere leden op te trommelen voor de band, van wie de namen me voorlopig nog niet bekend zijn. Dit jaar brengt die nieuwe line-up Silence The Youth op de planken, een rockplaat die glad, helder en commercieel klinkt.

Een bandnaam als Hide The Knives deed me aanvankelijk wat denken aan Therapy? en misschien zijn er hier en daar wel wat stukjes in de gitaarlijnen die daaraan refereren. Toch gaan liefhebbers van die band wellicht bedrogen uitkomen bij deze internationale band, want deze melodische rock is veel minder gemeen gebracht. Geen agressie dus, maar erg gedoseerde rock met een gepolijste productie en harde radiorockstem. Vaak met een lichte punkrock-geladenheid waardoor het catchy melodisch en vaak groovy klinkt en ook blijft hangen. Zet een track als Honey maar eens op, een van de toppers op deze release, en je weet perfect wat ik bedoel.

Een goede zaak dat Glen dus standvast bleef en Hide The Knives in leven hield. Silence The Youth is materiaal dat valt aan te bevelen voor mensen die van goed gebrachte, commerciële rock houden. Soms linkt het wat met bands als Queens of The Stone Age, Alice In Chains of het genoemde Therapy?, maar zeker niet altijd. Gewoon even checken.

Tracklisting:

  1. Darkest Hour
  2. Our Hearts
  3. Savior For Sale
  4. Holy Banner
  5. Honey
  6. Care
  7. Deception
  8. Silence The Youth
  9. Light
  10. Brothers

Line-up:

  • Glen Gilbert – Zang

Links: