Meden Agan – Lacrima Dei

Meden Agan – Lacrima Dei
No Regrets Records, 2014

Griekse female fronted metal, het begint meer en meer in te worden. Onlangs was er nog de nieuwe van Enemy of Reality en nu pakken de Grieken uit met Meden Agan. Niet dat het om een nieuwe band gaat hier, maar het is wel de eerste keer dat deze band onder een label valt. Een label dat me dan nog vertelt dat dit een van de betere gothic/symfonische platen van het jaar zou zijn. Een mens zou voor minder nieuwsgierig zijn.

Dan toch een lichte domper op die feestvreugde bij het beluisteren ervan. Meden Agan klinkt niet slecht, maar ze wordt toch een beetje te fel de hemel in geprezen. Wat zeker kan aangestipt worden als sterke punt bij deze Grieken, zijn de knappe powermetal-keyboardtintelts en het prima symfonische effect dat die toetsen aanbrengen. Daarnaast klinken de powerchords wat alledaags en is het vooral de stem van Maya die Meden Agan wat moeilijk maakt. Erg scherp en uitbundig, en soms is het zelfs duidelijk dat ze bepaalde hoogtes niet blijvend kan aanhouden. Op Everlasting Pain valt de zangstijl heel wat beter uit: beter gedoseerd en zelfs met wat gevoel erin.

Instrumentaal dus een band die goed te volgen is, vooral in het werk van de synthpartijen. Meden Agan brengt op die manier een niet al te complex gothic verhaal dat erg weelderig klinkt door de opera-laag van deze zangeres. Niet mijn ding, maar dat was ook het geval op Enemy of Reality. Wie vond dat ik toen naast de bal trapte, vindt misschien hier weer de band van het jaar in terug. Ik alvast niet. Fans van oude Epica vinden hier misschien wel wat aan.

Tracklisting:

Meden Agan - Lacrima Dei

  1. Divine Wrath
  2. Lacrima Dei
  3. Embrace The Sorrow
  4. Portal of Fear
  5. Everlasting Pain
  6. Web of Shadows
  7. Nuntii Belli
  8. Loss
  9. Devoid of Sanity
  10. Commemorate The Fallen

Line-up:

  • Aris Nikoleris – Bas, Zang
  • Panos Paplomatas – Drum
  • Diman Koutsogiannopoulos – Gitaar
  • Tolis Mikroulis – Keyboard
  • Maya Kampaki – Zang

Links: