Air Raid – Point Of Impact

Air Raid – Point Of Impact
High Roller Recrods, 2014

Heavy metal van het meest pure soort. Twee gitaren, drums en een bas gecombineerd met schreeuwende zang. Het Zweedse Air Raid kent zijn klassiekers en dat is goed te horen op hun tweede langspeler, Point Of Impact.

Op hun vorige album, Night of the Axe, klonk het nog of Paul Di’Anno de zang voor zijn rekening nam. Heel toepasselijk voor een band die muzikaal gezien raakvlakken heeft met Iron Maiden. Net als Maiden heeft ook Air Raid zijn zanger vervangen voor eentje die een hoger bereik heeft. Er heeft echter op muzikaal vlak geen grote verandering plaats gevonden, in tegenstelling tot hun Engelse voorbeeld. In dit geval is daar helemaal niks mis mee want muzikaal gezien zat het al goed bij de band. Pakkende rifs en goed opgebouwde songs die tussen de drie en zes minuten duren. Air Raid laat gewoon een solide geluid horen waar behalve invloeden van Maiden, ook Judas Priest en zelfs Crimson Glory op te horen zijn. Gitaristen Johanson en Karlson vormen een goed geheel en vullen elkaar goed aan met enkele heerlijke solo’s als gevolg, waarbij je heerlijk uit je dak kan gaan.

Liefhebbers van klassieke heavy metal kunnen uit hun dak gaan op Point of Impact van Air Raid. Als je iets vernieuwends zoekt ben je hier aan het verkeerde adres. Aan de acht nummers op Point of Impact ligt het in ieder geval niet, want die klinken gewoon goed.

Tracklisting:
Air Raid - Point Of Impact

  1. Bound to Destroy
  2. Madness
  3. Victim of the Night
  4. Wildfire
  5. Flying Fortress
  6. Vengeance
  7. The Fire Within
  8. We got the Force

Line-up:

  • Arthur W Andersson – Zang
  • Andreas Johansson – Gitaar
  • Johan Karlsson – Gitaar
  • Robin Utbult – Bas
  • David Hermansson – Drums

Links:

AIR-RAID-Point-of-Impact