Caedere – The Lost Conveyance

Caedere – The Lost Conveyance
Sevared, 2014

Een voertuig of een overdracht. Vermoedelijk is het het tweede dat zoek is geraakt op schijf nummer drie van deze vijf Latijnminnende Nederlanders. Productief zijn ze niet, wellicht dat ze daarom niet meteen in dezelfde rij als Sinister, Houwitser en Severe Torture e.d. voorkomen als je iemand vraagt om de betere Nederlandse deathmetalbands die er in de jaren ’90 al waren eens op te sommen. Horen ze nochtans wel thuis.

Op het eerste gehoor denk je namelijk: ja, dit is herkenbare Hollandse deathmetal. Opgetrokken uit dik, laag gestemd gitaarmagma, een kolkend lage keelvulling en bas- en blastdrumtandwielen die je zo in een Rolex kan steken. Met, om het interessant te houden, af en toe een steensmeltende technische prikkel, springerige baspees, ongure solo of dissonant uitwijkingsmanoeuvre tussen. Graaf je echter dieper, dan ontdek je dat het heus wel wat meer is. Elke riffboring krijgt tijd om diep tot het onderaardse door te dringen en doet dat aan houwend mid tempo dan wel ontwortelend snel. Daardoor krijg je enkele lange nummers, die, zonder het al te complex te maken, sfeer scheppen. Uncivilized Order doet dat het best.

De dieperik in dus, dwars door ondergrondse grotten. Rondom zware, seismologische gitaarzuilen, waar hier en daar een archeologisch ornament uit gehouwen is. Omgeven door galmen uit een bulderende rotsmond. Daar zit ze verscholen, de verloren overdracht. Dat is precies de sfeer die hiervan uitgaat. Die Caedere met andere worden goed overdraagt.

Tracklisting
Caedere-LostConveyance

  1. Corruption
  2. Against Better Judgement
  3. Union Of Substitutes
  4. Uncivilized Order
  5. Facing Reality
  6. Fury Unleashed
  7. Better Be Deceased
  8. Conveyance Lost
  9. Subject To None

Line-up:

  • Niels Ottink – Gitaar, vocalen
  • Michiel Lankhorst – Vocalen
  • Thomas Luijken – Gitaar
  • Herbert Cats – Basgitaar
  • Jarno Olinga – Drums

Links: