Convent Guilt – Guns For Hire

Convent Guilt – Guns For Hire
Cruz Del Sur Records, 2014

Aan Convent Guilt de ondankbare taak te laten horen dat er muzikaal gezien meer uit Australië komt dan AC/DC en Airbourne. Anders is het zeker, het is meer traditionele metal namelijk, maar anders is niet altijd beter natuurlijk.

Om direct maar met de deur in huis te vallen, de productie van Guns For Hire is erg slecht. De drums zijn bijvoorbeeld bijna niet te horen en hetgeen je hoort klinkt alsof er een drumsetje is aangeschaft bij de plaatselijke speelgoedwinkel. De zang van Convent Guilt word gedaan door de bassist. Ik raad de heren aan om op zoek te gaan naar een nieuwe zanger zodat Iron Belshaw zich kan focussen op zijn bas. Als zanger heeft hij namelijk wat tekortkomingen. Simpel gesteld klinkt de zang niet goed. Kijk je een beetje door de tekortkomingen heen, blijft er een band over die toch zeker wel weet hoe ze interessante nummers moeten maken. They Took Her Away begint bijvoorbeeld als een akoestisch nummer dat enigszins een middeleeuws gevoel geeft door de melodie en vervolgens losbarst in vol ornaat. Zo kun je bij meerdere nummers wel horen dat het er wel in zit, maar niet uit komt bij de heren.

Convent Guilt heeft meer in zich dan ze op Guns For Hire laten horen. Met een betere productie (slechter is dan ook bijna niet mogelijk), en een andere zanger zouden ze nog wel eens flink kunnen verrassen in de toekomst.

Tracklisting:
Convent Guilt – Guns For Hire

  1. Angels In Black Leather
  2. Don’t Close Your Eyes
  3. Perverse Altar
  4. They Took Her Away
  5. Guns For Hire
  6. Desert Brat
  7. Convict At Arms
  8. Stockade

Line-up:

  • Iron Belshaw – Zang/Bas
  • Dario Lastro – Gitaar
  • Matty – Gitaar
  • Brent – Drums

Links: