Texas in July – Bloodwork

Texas in July – Bloodwork
Equal Vision, 2014

Amerikaanse metalcore is nooit mijn dada geweest. Gelukkig heeft ook dit genre enkele toppers in huis die sterk genoeg zijn om metalheads te lokken die zich eerder in andere segmenten thuis voelen van het extreme muziekwereldje. August Burns Red, Parkway Drive, zelfs Emmure durf ik wel eens te spelen op een onbewaakt moment. Dit Texas In July vond ik een subtoppertje. Daar komt nu echter verandering in. Dit Bloodwork is namelijk een ijzersterk album geworden. Dit is het eerste album met de nieuwe frontman TJ Cavey en leadgitarist Cam Welsh en ze laten meteen een onuitwisbare indruk na.

Ik weet niet waar ze die TJ gehaald hebben, en ik zou het graag weten, want het is een echte baas. Met deze kerel hebben ze iemand in huis die continu overtuigd en integer klinkt. Als hij brult dan wil je meebrullen, als hij schreeuwt dan wil je horen wat hij te zeggen heeft. Hij durft ook wel eens “clean” te zingen, zonder te klinken als iemand die op zondag gaat meezingen in een jongenskoor. Wauw! Nu, meestal is het bruut en doorleefd, met bijzonder sterken persoonlijke teksten.

Muzikaal is het zowaar van diezelfde kwaliteit. Gaaf gitaarwerk met aanstekelijke, snelle riffs die het zelfs in Scandinavische melodeath zeer goed zouden doen. Daarbij klinkt het vaak nog eens modern stacatto zonder de djentkaart te trekken, neen, het is de moshkaart. Hulde! Dit is dan ook een must hear voor fans van Machine Head, Slipknot en alle NWOAHM.

Tracklisting:
Texas in July

  1. Broken Soul
  2. Sweetest Poison
  3. Pseudo Self
  4. Defenseless
  5. The Void (featuring Levi Benton of Miss May I)
  6. Inner Demons
  7. Decamilli
  8. Nooses
  9. The Tightrope
  10. Illuminate
  11. Bloodwork
  12. Antithesis
  13. Burn Victims
  14. Limitless (featuring Brandon Hackenson of Greeley Estates)

Line-up:

  • Adam Gray – drums
  • Ben Witkowski – bas
  • Chris Davis – gitaar
  • J.T. Cavey – keel
  • Cam Welsh – gitaar

Links: